O nama

17/05/2016

O nama

“Minela” je osnovana 1999. godine ulaganjem kapitala ostvarenog u krugu porodice od strane osnivača Stanojković Nebojše, koji je potpuni vlasnik i direktor firme. Naš proizvodni asortiman uključuje: slabomineralnu vodu, osvežavajuća bezalkoholna pića, marmeladu, niskoenergetsku marmeladu, oblande, voćni sirup i sirće. Na putu smo da zaokružimo drugu deceniju postojanja, uspešnog poslovanja i razvoja tehnologije u oblasti prehrambene industrije.

Najniža cena na tržištu, uz podrazumevajuće visok nivo kvaliteta, je oduvek bila imperativ poslovne politike naše kompanije. Proizvodnja u više pogona se vrši po najvišim zahtevima standarda SRPS ISO 9001:2008 – Sistem menadžmenta kvalitetom i SRPS EN ISO 22000:2007 – Sistem menadžmenta bezbednošću hrane. Ispunjenje zahteva krajnjeg korisnika, kroz optimalan odnos kvaliteta i cene, čini “Minelu” regionalno priznatim proizvođačem.

Politika kvaliteta i bezbednosti proizvoda

”Minela” je opredeljena da tržište snabdeva proizvodima koji zadovoljavaju i, potencijalno, prevazilaze očekivanja kupaca. U tom cilju, ”Minela” pruža zaposlenima sve relevantne informacije, znanja i obuke koji imaju uticaja na kvalitet proizvoda. ”Minela” svojim zaposlenima obezbeđuje stručno usavršavanje, na obostranu korist. Nastoji da im pruži bezbedno okruženje za rad i visok životni standard.

Sa svojim distributerima naša kompanija uspostavlja i razvija odgovorne partnerske odnose koji se temelje na čvrstim osnovama, prožetim uzajamnim poverenjem i poštovanjem.

Verujemo u značaj poštovanja zakona i propisanih načela. U svoje proizvode i poslovne procese ”Minela” ugrađuje sve zahteve relevantnih zakona i standarda. U nastojanju da zadovolji zahteve potrošača i društvene zajednice, posebnu pažnju posvećujemo primeni preventivnih metoda i principa HACCP za obezbeđenje proizvoda koji neće dovesti u pitanje zdravlje našeg krajnjeg korisnika. Stavljanje akcenta na ekološki aspekat aktivnosti i proizvoda je prepoznatljiva težnja naše kompanije od samog osnivanja.

Svi zaposleni u SZTR ”Minela” su obavezni da održavaju sistem upravljanja kvalitetom i bezbednošću proizvoda prema zahtevima standarda ISO 9001 i CODEX Alimentarius CAC/RCP 1-1969, Rev. 4 – 2003 i teže neprekidnom poboljšavanju njegove efektivnosti.

Vizija

“Minela” planira da u oblasti proizvodnje osvežavajućih bezalkoholnih pića proizvoda zadrži postojeće pozicije na tržištu Srbije i Holandije. Takođe, “Minela” planira da u oblasti proizvodnje marmelade i vode u naredne tri godine zauzme dobru tržišnu poziciju i da sa pomenutim proizvodima izađe na tržišta evropskih zemalja.

Misija

“Minela” svoje poslovanje i etički kodeks zasniva na proizvodnji zdravstveno ispravnih proizvoda za potrebe tržišta Srbije, tehnologijama koje su primerene ovim vrstama proizvoda i koje ne ugrožavaju životnu sredinu. Svojim aktivnostima “Minela” će zadovoljiti potrebe krajnjeg korisnika i osigurati dobar životni standard svojih zaposlenih.

SaveSaveSaveSave